Masterclass: „Umetnost flerta na filmskom marketu“

Nije dovoljno imati dobar film. Da bi bilo nade za dobar film, on mora dobro da se pitchuje. U saradnji sa Filmskim centrom Srbije, Filmski Front dana 1. novembra, organizuje masterclass pod imenom „Umetnost flerta na filmskom marketu“. Predavanje na temu pripreme scenarija i celokupnog pitch-a projekata na filmskim marketima u inostranstvu održaće reditelj i scenarista Pavle Vučković i producent Stefan Mladenović.

Stefan Mladenović rođen je 1977. godine u Prizrenu. 2003. godine završio je Filološki fakultet u Beogradu, odsek za Srpski jezik i književnost. 2008. godine počinje da se bavi filmskom produkcijom i kao producent učestvuje na različitim filmskim projektima, uključujući "Mraz" i "Gorske oči" u režiji Pavla Vučkovića, "Strahinja" u režiji Stefana Arsenijevića, "Srce tame" Stevana Filipovića, dok je u sektoru produkcije radio na filmovima "Bićemo prvaci sveta", "Panama", "Ničije dete", "Dovlatov", "Enklava", kao i mnogim drugima. 

Pavle Vučković je rođen 1982. Zavrišo je Fakultet Dramskih Umetnosti u Beogradu - odsek Filmska i TV režija. Njegov kratki film "Beži zeko beži" je uvršćen u stalnu kolekciju Muzeja Moderne Umetnosti u New York-u. Takođe je prikazan u galeriji TATE Modern u Londonu i Centre Georges Pompidou u Parizu. Dobitnik je prve nagrade na festivalu u Kanu za film "Beži Zeko, Beži" (2003.) u selekciji Cinefondation i trećeg mesta za film Minus (2007.) u okviru iste selekcije. Njegov prvi dugometražni igrani filma "Panama", je prikazan i nominovan za Zlatnu kameru u glavnom programu Kanskog festivala 2015. Njegovi filmovi su prikazani na raznim festivalima širom sveta... Busan Film Festival, Milano Film Festival, Tallinn Film Festival, Kolkata FF.

Usled epidemiološke situacije, broj mesta je ograničen. Stoga, neophodno je da svoje prijave (ime i prezime, fakultet - smer i godina studija) pošaljete na mejl kinoklubnovisad@gmail.com do 30. oktobra u 12 časova.