O Filmskom Frontu

Prva dva festivala Filmski Front su održani 2003. i 2004. godine pod imenom „Vojvođanski festival filma i videa“. Od 2005. godine festival se održava pod imenom Festival malih i nezavisnih filmskih produkcija Filmski Front, a od 2017. godine kao Međunarodni festival kratkometražnog filma Filmski Front.
Festival neguje i afirmiše autorski umetnički izraz, eksperiment, profesionalizam, ali i entuzijazam, kao i tradicionalne filmske forme. Publici se pruža prilika da u Novom Sadu pogleda najnovija ostvarenja profesionalnih produkcija kratkog filma iz celoga sveta koji se prikazuju u okviru Međunarodne selekcije. Takođe, publika ima priliku da stekne uvid u događanja iz sveta kratkog filma u Srbiji i regionu, gledajući filmove iz selekecije Srbija/region. Obe selekcije su takmičarskog karaktera, a pored njih Filmski Front nudi i revijalni filmski program kao i dešavanja zabavnog karaktera. Festival se, sada već tradicionalno, održava poslednjeg vikenda u oktobru u Kulturnom centru Novoga Sada, a ulaz na sve festivalske dane je besplatan.
Konkurs za slanje filmova na Filmski Front raspisuje se tokom juna, a obično traje do septembra meseca. Festival prima igrane, eksperimentalne, dokumentarne i animirane filmove, sa obaveznim uslovom trajanja do 30 minuta, kao i da su rađeni tokom tekuće ili prethodne godine.
Pobednika Srbija/region selekcije bira renomirani tročlani žiri, dok za pobednika Međunarodne selekcije glasa publika.